Συνδεθείτε Μαζί Μου:

Γυναικεία Υπόθεση: Ζήσε ή Χάρισε το θαύμα της μητρότητας!

Γράφει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κλινικός Εμβρυολόγος, ΡΕΑ

Εξωσωματική με δωρεά ωαρίων: Η απόλυτη πράξη αλληλεγγύης από μία γυναίκα σε μία άλλη. Ζήσε ή Χάρισε το θαύμα της μητρότητας!

Γυναικεία Υπόθεση: Γιατί είναι σπουδαίο να γίνεις δότρια ή λήπτρια ωαρίων;

Θέλετε να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού; Θέλετε να ζήσετε το θαύμα της μητρότητας; Οι σύγχρονες τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης με δωρεά ωαρίων, επιτρέπουν σε πολλές γυναίκες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους με την λήψη ωαρίων ζώντας επιτέλους την εμπειρία της μητρότητας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια και την προσφορά μιας άλλης γυναίκας. Η δότρια ωαρίων δε δωρίζει απλώς τα ωάριά της, αλλά την ολοκληρωτική ευτυχία σε ένα ζευγάρι.

λήπτρια ωαρίων

Το δώρο της γονιμότητας: Τι ακριβώς είναι η δωρεά ωαρίων και ποιες γυναίκες αφορά;

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, αλλά πλέον η εξωσωματική γονιμοποίηση με δανεικά ωάρια έχει καθιερωθεί με εξαιρετικά αποτελέσματα και περισσότερους υποστηρικτές στην επιστημονική κοινότητα και την εμβρυολογία.

Πρόκειται για τη δωρεά γενετικού υλικού από μία δότρια σε μία λήπτρια με σκοπό την τεκνοποίηση. Μία γυναίκα ουσιαστικά «δανείζει» τα ωάριά της σε μία άλλη για την εξωσωματική διαδικασία.

Είναι η ιδανική λύση για εκείνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, με ποσοστά επιτυχίας επίτευξης εγκυμοσύνης που αγγίζουν το 60-70%.

Πληροφορηθείτε επίσης για τα ποσοστά επιτυχίας εξωσωματικής εδώ.

Γιατί να γίνεις δότρια ωαρίων;

Επιλέγοντας να γίνεις δότρια ωαρίων στο πλαίσιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μπορείς να φέρεις ένα ζευγάρι ένα βήμα πιο κοντά στον προορισμό του. Ενθαρρύνουμε κάθε υγιή γυναίκα που είναι μεταξύ 18-35 ετών, να συμβάλλει με τη «γενναιοδωρία» της στη ζωή δύο ανθρώπων. Αυτοί, θα υπερνικήσουν τα εμπόδια με τα δανεικά ωάρια και θα καταφέρουν να αλλάξουν τη ζωή τους.

δότρια λήπτρια ωαρίων

Πώς μπορείς να ωφελήσεις και να ωφεληθείς ως δότρια ωαρίων;

  • Βοηθάς δύο συνειδητοποιημένους ανθρώπους που προσπαθούν επανειλημμένα να αποκτήσουν παιδί, να πετύχουν τον σημαντικότερο στόχο τους και να γίνουν γονείς.
  • Κάνεις δωρεάν αναλυτικές εξετάσεις και αποκτάς μια αναλυτική εικόνα και αξιολόγηση της υγείας σου.
  • Προσφέρεις δανεικά ωάρια, χωρίς να επηρεάζεις καθόλου την αναπαραγωγική σου ικανότητα σε μελλοντική εγκυμοσύνη.
  • Εκτός από τη συναισθηματική ανταμοιβή, η ανταμοιβή είναι και υλική. Λαμβάνεις αποζημίωση για τον χρόνο και την αφοσίωσή σου.

 

Μάθε σήμερα τη διαδικασία και γίνε δότρια ωαρίων.

Πότε μια γυναίκα πρέπει να σκεφτεί τη λύση των δανεικών ωαρίων;

Για κάποιες γυναίκες η αναζήτηση της ευτυχίας συνδέεται με κάτι πολύ μικρό, αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο: ένα ωάριο.

Τα προβλήματα της υπογονιμότητας «χτυπούν» την πόρτα πολλών γυναικών. Περιπτώσεις πολλές. Γυναίκες που βρίσκονται είτε  σε προχωρημένη αναπαραγωγική ηλικία άνω των 40 ετών και αντιμετωπίζουν πρόωρη εμμηνόπαυση είτε εμφανίζουν ωοθηκική ανεπάρκεια, λόγω χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας. Επίσης, γυναίκες οι οποίες φέρουν ιστορικό γενετικού νοσήματος ή που προσπαθούν επανειλημμένα με εξωσωματική, βρίσκουν τη λύση στην εξωσωματική γονιμοποίηση με δωρεά ωαρίων από μία υγιή και νεαρή ηλικιακά δότρια.

Έτσι, το ταξίδι της προσμονής φτάνει στο «τέλος» του και ξεκινά η πιο συγκινητική αρχή στη ζωή μιας γυναίκας: η μητρότητα.

δανεικά ωάρια

Πώς θα είσαι σίγουρη αν θέλεις να ακολουθήσεις εξωσωματικό κύκλο με δανεικά ωάρια;

Αν έχεις εξαντλήσει κάθε θεραπεία και ελπίδα, η απόφαση σου πιθανόν στην αρχή να «γεννήσει» κάποιες αμφιβολίες, αλλά κάθε δεύτερη σκέψη για τη λήψη ωαρίων θα ματαιωθεί τη στιγμή που θα ακούσεις τα ευχάριστα νέα μίας επιτυχούς κύησης.

Επωφελούμενη από τα ωάρια μίας νεαρής δότριας, μπορείς να «νικήσεις τον χρόνο» και να ζήσεις το θαύμα της μητρότητας, φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιές παιδί, που θα έχει το γενετικό υλικό του ενός γονέα και θα κυοφορηθεί από εσένα, σφραγίζοντας τη σύνδεσή σας.

Η κύηση των 9 μηνών ενώνει βιολογικά τη μητέρα με το παιδί, μέσα από το μαγικό ταξίδι της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Επιπλέον, η επιγενετική δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον σημαντικό ρόλο της μήτρας στον γονότυπο και φαινότυπο του παιδιού. Αυτό συμβαίνει καθώς η γονιδιακή έκφραση καθορίζεται από πολλαπλούς παράγοντες και δεν προβλέπεται αποκλειστικά από το DNA.

Θα πρέπει να γνωρίσω τη λήπτρια ή δότρια ωαρίων;

Πολλές γυναίκες διστάζουν να προχωρήσουν στην αρχική τους απόφαση, σκεπτόμενες την αλληλεπίδραση. Ωστόσο, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, η διαδικασία γίνεται με απόλυτη ανωνυμία και εμπιστευτικότητα. Έτσι, διατηρείται το απόρρητο της ταυτότητας της δότριας αλλά και του ζευγαριού που πραγματοποιεί τη λήψη ωαρίων, χωρίς να μεσολαβεί καμία επαφή μεταξύ τους και με πλήρη διακριτικότητα.

Θα δεχτώ την απαιτούμενη προσοχή ως δότρια ή λήπτρια ωαρίων;

Στη διάρκεια της διαδικασίας, τόσο η λήπτρια όσο και η δότρια ωαρίων αντιμετωπίζονται με την ίδια προσοχή και «ευαισθησία». Στόχος είναι και οι δύο γυναίκες να λάβουν μία εξατομικευμένη και ασφαλή φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

λήψη ωαρίων

Πώς  μπορώ να μάθω περισσότερα για την εξωσωματική διαδικασία;

Μπορεί το θέμα της δωρεάς ωαρίων να μην είναι κάτι καινούριο στην επιστημονική κοινότητα, αλλά σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τις γυναίκες που δεν έχουν εικόνα για τη διαδικασία. Διαβάστε επίσης σχετικά με τη Νομοθεσία για τα δανεικά ωάρια.

Ο κλινικός εμβρυολόγος Δημήτρης Παπαδόπουλος με εξειδίκευση στον τομέα της Αναπαραγωγικής Ιατρικής, είναι πάντα δίπλα σε όλα τα ζευγάρια και τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Ως εκ τούτου, παρέχει πλήρη ενημέρωση για όλες τις κλινικές πληροφορίες της διαδικασίας. Χρέος η υποστήριξη ζευγαριών που επιθυμούν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους και τις γυναίκες που θέλουν να το προσφέρουν.