Συνδεθείτε Μαζί Μου:

Τα Νέα της Εμβρυολογίας

Αρχικά, τα νέα της Εμβρυολογίας μας αφορούν όλους, ιδίως τα άτομα που διανύουν την αναπαραγωγική περίοδο της ζωής τους. Ας μην περιορίζουμε τη γνώση στο “στενό” πλαίσιο της επιστημονικής κοινόητας. Εξάλλου, το Α και το Ω είναι να πάρετε τη γονιμότητα σας στα χέρια σας. Το πιο δυνατό σας όπλο είναι η άφθονη, ελεύθερη πληροφορία για τα νέα της Εμβρυολογίας στο διαδίκτυο. Σίγουρα, τα εμπορικά blogs είναι πιο ευανάγνωστα και κατανοητά για τους περισσότερους.

έμβρυο-ζωή-σε-εξέλιξη-τα-νέα-της-εμβρυολογίας-εμβρυολόγος-δημήτρης-παπαδόπουλος
Φωτογραφία από Victoria Watercolor

Οι εξελίξεις στην Εμβρυολογία σας αφορούν

Ποιος να σας εγγυηθεί, ωστόσο, ότι λαμβάνετε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση; Πώς να είστε σίγουρος/η ότι η πηγή για τις εξελίξεις στην Εμβρυολογία είναι αξιόπιστη και μη κατευθυνόμενη; Οι πηγές ακαδημαϊκού τύπου αποτελούν ασφαλέστερη επιλογή. Ένα δώρο που μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας, είναι η εκπαίδευση στην ανάγνωση κειμένων ακαδημαϊκου στυλ γραφής. 

Σήμερα, θα σας παραθέσω κάποιες από τις πλέον αξιόπιστες πηγές για τα νέα της Εμβρυολογίας. Μάλιστα, τις επιλέγω και ο ίδιος. Θα παρατηρήσετε ότι είναι στα αγγλικά. Ευτυχώς, στις μέρες μας οι περισσότεροι έχουμε καλή γνώση των αγγλικών. Υπάρχουν, επίσης, online μεταφραστές, όπως το DeepL. Εάν κάποιο άρθρο σχετικό με τις εξελίξεις στην Εμβρυολογία σας δυσκολεύει, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο info@embryologos.gr. Η ομάδα μου μπορεί να το μεταφράσει και να το αναρτήσει εδώ για εσάς.

Αφού έθεσα τους στόχους μου για τη νέα χρονιά (Καλή Χρονιά!), αποφάσισα να συμβάλλω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ στην εξέλιξη της επιστήμης μου. Λοιπόν, οι εξελίξεις στην Εμβρυολογία δεν είναι καθόλου αμελητέες.

Οι ιστοσελίδες που επισκέπτομαι όταν θελήσω να ενημερωθώ για τα νέα της Εμβρυολογίας

  1. Nature Portfolio
  2. News-Medical
  3. ESHRE News (European Society of Human Reproduction and Embryology)
  4. The Conversation 
  5. Firstpost

Ειδικά, θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε την περιήγηση σας στις εξελίξεις στην Εμβρυολογία με τα παρακάτω άρθρα:

Διαβάστε το άρθο μου Τεχνητή Νοημοσύνη και Εξωσωματική

Ο στόχος σας να είναι να έχετε τη δυνατότητα αξιολόγησης των πληροφοριών που σας επικοινωνούν. Είτε οι επαγγελματίες υγείας, όπως ο γιατρός ή η μαία σας, είτε τα blogs. Εσείς πρέπει να έχετε τον πρώτο ρόλο στην γονιμότητα σας, πάντα σε συνεγασία με τον γιατρό σας.

Αλήθεια, ξέρετε ποιος είναι ο ρόλος του Εμβρυολόγου στην εξωματική γονιμοποίηση;